Målvaktshjälm

För innebandymålvakten är målvaktshjälmen det allra viktigaste skyddet. Givetvis är den viktigaste egenskapen att hjälmen ska skydda huvudet mot skott och slag. Utöver det finns en hel del olika saker att tänka på för att hitta den målvaktshjälm som passar just dig allra bäst.

  • Storlek och passform: Olika målvaktshjälmar är olika stora och har lite olika form. Det gäller att hitta den hjälm som sitter stadigt på huvudet utan att klämma så att det blir obekvämt. Hur bra sitter den exempelvis efter det att du spänt resårbanden? Går det att justera stoppningen i hjälmen?
  • Vikten: Gillar du en lättare hjälm eller en med lite mer vikt?
  • Gallret: Här kan färgen på gallret spela roll och hur gallrets ribbor placerar sig i ditt synfält. Du måste känna att du har fritt synfält både för långskott och spelet kring mål. Det är också viktigt att hålet, där gallret sitter, är tillräckligt stort så att synfältet även i sidled är så bra som möjligt.
  • Ventilation: Se över hur målvaktshjälmens ventilation är utformad. Ju varmare och svettigare det blir att spela, desto sämre blir sannolikt prestationen i mål.

När du väl hittat den målvaktshjälm som passar dig allra bäst är det bara att hoppas på att den är snygg och passar bra till din övriga målvaktsutrustning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.