Skaft till innebandyklubban

Innebandyklubbor finns i många olika utförande från många olika tillverkare. Trots en stor uppsjö av olika blad och grepplindor som finns är det kanske skaftet som är den viktigaste delen när det gäller att hitta den innebandyklubba som passar bäst.

Gemensamt som de olika tillverkarna har när det gäller skaften är materialet. klubbskaften producerade av rent kolfiber eller en blandning av kolfiber och glasfiber.

Skillnaden mellan kolfiber och glasfiber är att kolfiber är lättare och styvare och att glasfiber är mer slagtåligt. Ju finare fibrer i en kolfiberklubba, desto bättre spelegenskaper får den, men samtidigt blir den dyrare. En kompositklubba som består av både kolfiber och glasfiber är oftast lite billigare och mer stryktålig, samtidigt som den inte är lika spänstig i sina egenskaper.

Det sedan de olika tillverkarna gör för att få unika klubbor är att ge skaften olika egenskaper. Det finns innebandyklubbor som har skaft som är böjda i en svag båge över hela skaftet eller har fått en kraftigare kurva på nedre delen av skaftet. Andra klubbskaft har frångått det normala runda med att vara ovala eller lite triangulära i formen. Några tillverkare har även klubbskaft som är svagt böjda strax ovanför bladets infästning.

Det finns alltså innebandyklubbor som har skaft med en rad varierande egenskaper. För dig som spelare gäller det bara att hitta rätt i djungeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.