Uppdatera klubban med ny grepplinda

September börjar närma sig och då kan det vara dags att se över sin utrustning. Är du utespelare och tycker att klubban börjar kännas lite gammal och tråkig kan du komma långt genom att bara byte grepplinda på den.

När det gäller grepplindor finns det en hel del att välja bland och frågan är vad du som spelare är ute efter när det gäller ny linda till klubban.

Är du ute efter det klistrigaste greppet ska du generellt välja en grå linda, då färgpigmentet ofta ger färgade lindor aningen sämre grepp. Dock är generellt sett greppet bra i de allra flesta grepplindor, oavsett färg eller varumärke.

Andra egenskaper som kan påverka valet av linda till innebandyklubban är vikten och tjockleken på den. I många fall räcker det dock att hitta en grepplinda som färgmässigt passar bra till klubban och gärna att det dessutom är samma märke på lindan som på klubban. Viktigt att veta är att när det gäller grepplindor och innebandyklubbor får du blanda de olika märkena hur som helst.

Här hittar du en lista på olika tillverkare av grepplindor:

Det kan vara svårt att veta vilken grepplinda som känns bäst just för dig som spelare, men som ovan nämnt är det allra flesta modeller bra och det är bara den mest kräsne som vill ha det allra klistrigaste greppet. Det som kan vara bra att tänka på vid köp av ny linda är att de som är aningen billigare i bland har lite kortare livslängd än de dyrare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.