Välja innebandyklubba

Alla som spelar innebandy, och inte står i mål, behöver naturligtvis en innebandyklubba att spela med. Det kan vara svårt att välja rätt innebandyklubba, då utbudet är stort och egenskaperna i klubborna varierar kraftigt. Saker att ta hänsyn till när man köper en innebandyklubba är längd, flex och blad.

När det gäller längd på klubban brukar det rekommenderas att den räcker 5-10 cm ovanför naveln om man sätter ned klubban lodrätt i golvet. Ju längre klubba man har får man givetvis längre räckvidd, men en kortare klubba ger bättre bollkontroll och teknik.

Liten flex på bladet ger en hårdare styvhet. Det genererar i kraftigare katapulteffekt och därmed hårdare skott. Dock ställer det högre krav på spelarens kompetens för att kunna hantera klubban vid bollbehandling. En klubba med lite mer flex passar bättre till mer tekniska bollhållare och spelfördelare. Ungdomar och barn ska heller inte ha så hårda skaft.

Utbudet av blad som sitter på innebandyklubbor är stort och de olika tillverkarna har blad med varierade egenskaper. Att tänka på när det gäller innebandyblad är hur förhookat det är och hur enkelt det är att ta fram sin egna hook, skålning samt hårdhet i platsen bladet är tillverkad av.

Leverantörerna av innebandyklubbor är många och innebandyklubbor från Fat Pipe, Exel, Oxdog och Salming är några exempel på klubbor som håller hög kvalitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.